Etusivu / Kirjat

Kirjat

Olen kirjoittanut selityksiä muutamiin Raamatun kirjoihin. Toivon, että ne avaisivat Raamatun sanaa lukijan iloksi ja sisimmän vapaudeksi.

Kirjan kansikuva: Aihetta iloon

Aihetta iloon

Filippiläiskirjeen riemullinen sanoma

Uusi Tie 1996

Paavalin kirjettä filippiläisille on sanottu ilon kirjeeksi. Hän kirjoitti vankilasta, ilmeisesti Roomasta, jossa hän odotti tuomiotaan. Kuitenkin siinäkin tilantaeessa hänen sydämensä oli täynnä ilon aiheita, joita hän tahtoi jakaa hänelle erityisen rakkaan seurakunnan kanssa.

Kirjan kansikuva: Kun sydän itkee

Kun sydän itkee

Kuningas Daavidin seurassa

Uusi Tie 1998

Israelin merkittävimmän kuninkaan elämä oli täynnä vastoinkäymisiä ja kärsimyksiä, jotka liittyivät hänen omaan elämäänsä, maahansa ja perheeseensä. Se on riipaiseva elämäkerta, josta lukijakin löytää yhtymäkohtia omaankin elämäänsä. Daavidin psalmit kertovat hänen hätähuudoistaan Jumalalle, hänen turvautumisestaan Jumalaan vaikeina aikoina ja nöyrästä kiitollisesta mielestä. Hänen elämästään ja psalmeistaan löytyy myös merkittäviä Messias-profetioita.

Kirjan kansikuva: Maailman kuuluisin saarna

Maailman kuuluisin saarna

Vuorisaarnan tienviittoja tätä elämää ja tulevaa varten

Uusi Tie 2000 ja 2004

Vuorisaarnan tai ainakin osia siitä tuntevat monet niistäkin, joilla ei ole mitään kontaktia Raamattuun. Aina ajankohtaista Vuorisaarnaa on aihetta tutkia vähän syvemminkin.

Kirjan kansikuva: Sudet tulevat

Sudet tulevat

Suojautumisohjeita Johanneksen kirjeissä

Uusi Tie 2003

Apostoli Johannes oli piispana Efesossa. Kristittyjen keskuudessa mylläsi harhaoppi, gnostilaisuus, joka hajotti seurakuntia. Tältä taustalta Johannes kirjoitti seurakunnille voimakkaan, rajoja vetävän kirjeen. Sanoma on oman aikamme kristillisen sekavuuden keskellä ajankohtainen ja rohkaiseva.

Kirjan kansikuva: Vapauteen

Vapauteen

Uuden elämän evankeliumi Galatalaiskirjeessä

Uusi Tie 2006

Galatalaiskirjeessä kohtaamme varhaiskirkon ensimmäisen harhaopin. Juutalaisuudesta kääntyneiden ihmisten keskuudessa ajateltiin, ettei Kristus yksin riittänyt pelastukseksi synnin vallasta Jumalan yhteyteen ja iankaikkiseen elämään. Tuli sen lisäksi noudattaa Mooseksen lakia ja säädöksiä. Pelastavan uskon tilalle tulivatkin usko ja teot, ”toinen evankeliumi”.

Kirjan kansikuva: Vastustuksesta huolimatta

Vastustuksesta huolimatta

Esra ja Nehemia

Uusi Tie 2009

Kirjoitin tämän kirjan rohkaisuksi niitä aikoja varten, jolloin joudumme kohtaamaan erimuotoista vastustusta uskoessamme Jumalaan ja toimiessamme hänen valtakuntansa eteenpäin viemiseksi.  Tämä kirja saattelee lukijan valitun kansan pakkosiirtolaisuuden jälkeiseen jälleenrakennuksen aikaan. Temppeliä rakennettiin ja Jerusalemin muuria korjattiin kovan vastustuksen keskellä. Oli lamaantumisen ja rohkeuden, pelon ja uuden nousun aikoja. Esran ja Nehemian kirjojen sanoma vakuuttaa: Jumalan sana on sittenkin se, jonka antaa innon ja voiman mennä eteenpäin vaikeuksien keskellä.

Kirjan kansikuva: Jumalan suuri suunnitelma

Jumalan suuri suunnitelma

Näköaloja Paavalin kirjeeseen efesolaisille

Uusi Tie 2015

Efesolaiskirje avaa meille ikkunan ikuisuuteen, aikaan, jolloin maailmaa ei vielä ollutkaan. Jo silloin Jumala teki suunnitelman ihmiskunnan lunastamiseksi synnin vallasta. Sen hän teki antamalla Poikansa tänne ihmisten maailmaan elämään täydellisen elämän meidän hyväksemme, kärsimällä meidän syntiemme rangaistuksen ja nousemalla ylös kuolleista. 

Kirje tuo myös esiin selvemmin ja sykähdyttävämmin kuin mikään muu Raamatun kirja kristillisen seurakunnan aseman ja merkityksen sekä ajankohtaisen kysymyksen kristittyjen yhteydestä.

Lisäksi olen toimittanut kaksi kirjaa

Kirjan kansikuva: Pekka Jokiranta, Työ täynnä elämää

Pekka Jokiranta, Työ täynnä elämää

Työ täynnä elämää

Uusi Tie 2011

Se on yhden vaikuttajan henkilökohtainen kuvaus viidennen herätysliikkeen vaiheista 1960-luvulta tähän päivään. Se avaa yhden vaikuttajan näkökulman viidennen liikkeen vaiheisiin 1960-luvulta 2000-luvun alkuvuosille. Muistelmat vievät herätysliikejärjestöjen: Opiskelija- ja koululaislähetyksen (OPKO), Kansanlähetyksen ja Lähetysyhdistys Kylväjän syntyvaiheisiin, niiden voiman vuosiin, sisäiseen kritiikkiin ja liikkeen jakautumisiin. Samalla ne piirtävät kuvaa miehestä, jonka työ on täynnä värikästä, rikasta ja innostaa elämää, mutta jolle myös perhe on läheinen ja tärkeä.

Kirjan kansikuva: Eero Ahonen, Jumalan käsi kaiken yllä

Eero Ahonen, Jumalan käsi kaiken yllä

Juudan kuninkaiden värikkäitä vaiheita

Uusi Tie 2017

Eero Ahonen: ”Kuninkaiden sanoma on tuonut voimia ja rohkeutta elämääni. Kuninkaat ovat opettaneet, että kannattaa siirtää taistelunsa Herralle, sillä ’sota ei ole teidän, vaan Jumalan’. Jumala on edelleenkin syntisten, sairaitten, monella tapaa epäonnistuneiden ja rikkinäisten ystävä. Kirja avaa ne näköalat, että ’Jumala voi’ ja ’kyllä minä selviydyn. Hänen hyvä kätensä on kaiken yllä’.”